Energimyndighetens nya lokaler

Energimyndighetens nya lokaler

Aktivitetsbaserat arbetssätt och anpassad arbetsmiljö

Energimyndigheten är en statlig myndighet och vår vision är ett hållbart energisystem. I den här bloggen dokumenterar vi vår resa mot ett aktivitetsbaserat arbetssätt och anpassad arbetsmiljö. Vi vänder oss främst till våra egna medarbetare, men delar också gärna med oss av våra erfarenheter.

Hur arbetar man aktivitetsbaserat på Tillväxtverket?

ArbetssättPosted by Katarina Bruno 2017-06-01 16:54

Gå ut i fågelkvittret, sa Cecilia Bertilsson. Ta vara på Eskilstunas fina parker och ha dialogmöten där. I måndags var vår tidigare kollega Cecilia Bertilsson, nu utlånad till Tillväxtverket, på besök och vi arrangerade ett lunchseminarium där hon berättade hur det är att arbeta aktivitetsbaserat på Tillväxtverket. Tjugotalet medarbetare var samlade och aktiva med att ställa frågor.

Det rörde sig bland annat om frågor om de personliga skåpen var tillräckligt stora och om man lyncar(Skypar) för att hitta varandra. På dessa svarade Cecilia att skåpen räcker och visst lyncar(Skypar) man, men så hittar man också varandra i de olika stråken. Sen ställdes frågan om man måste jaga arbetsplats, men Cecilia sa att det fanns gott om olika platser att välja på. Däremot var det lite dåligt med mötesrum som var bokningsbara.

Tag hand om nyanställda var ett annat medskick som Cecilia hade. När hon började i höstas hos Tillväxtverket så ingick hon inte i det ordinarie introduktionsprogrammet. Det var lite trevande hur man skulle förhålla sig tyckte Cecilia. Det kändes känsligt att man riskerar att ”ta” någon annans plats. Så småningom så började hon att förstå sammanhanget och väljer idag arbetsplats utifrån det arbetssätt hon önskar.

När hon skriver sätter hon sig mer avskilt för att fullt ut kunna fokusera. Hon säger också att hon är på kontoret nästan varje dag numera. Hon har upptäckt oväntade vinster som att tex att sitta bredvid någon annan kollega en dag och kunna lösa många frågor under hand. På så sätt slipper man att boka möten. Hela arbetssättet leder till en plattare organisation där tid och rum får en annan betydelse. Resultatet av det man ska åstadkomma blir mycket viktigare.

”Men glöm inte konsten” är också ett medskick från Cecilia. När man inte har personliga arbetsplatser är det viktigt att själen stimuleras med gemensamma intryck.

Katarina Bruno

Projektdeltagare och arrangör av lunchseminariet.

PS Stort tack till Tillväxtverket och Cecilia Bertilsson för möjlighet till studiebesök och att Cecilia kom och berättade och gav oss möjlighet att ställa frågor DS  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.