Energimyndighetens nya lokaler

Energimyndighetens nya lokaler

Aktivitetsbaserat arbetssätt och anpassad arbetsmiljö

Energimyndigheten är en statlig myndighet och vår vision är ett hållbart energisystem. I den här bloggen dokumenterar vi vår resa mot ett aktivitetsbaserat arbetssätt och anpassad arbetsmiljö. Vi vänder oss främst till våra egna medarbetare, men delar också gärna med oss av våra erfarenheter.

Vi ses i de nya lokalerna - lycka till!

MedarbetarskapPosted by Katarina Bruno 2017-04-19 12:47

Text av Emma Thornberg

Jag är på väg på äventyr och ska vara tjänstledig ett år. Jag vill därför passa på att önska lycka till med flytten.

Ta hänsyn till och ta hand om alla på ett bättre sätt

Energimyndigheten är fylld av kompetenta och varma personer. Jag har fått möta och bli både kollega och vän med fantastiska personer som gett mig inspiration och energi. Tack! Jag har alltid fått hjälp och stöd med att ta fram och kritiskt granska underlag när jag behövt det vilket gör att resultatet alltid blir bättre. Tack för det också!

Att vara en hjälpsam kollega är ofta en balansgång mellan att ta hand om sig själv och att hjälpa varandra för att nå våra mål. Det är svårt. Min reflektion är att det största problemet som vi har är att personer är för ambitiösa och hjälpsamma. Våra värdeord, helhetssyn, mod och trovärdighet bör användas på ett ännu bättre och effektivare sätt för att hjälpa oss själva och varandra att arbeta på ett ännu mera hållbart sätt för att nå vårt mål om att bli Sveriges bästa myndighet. Det är ett häftigt mål och det finns potential att nå det. Jag tror att vägen dit består av två delar, den ena är en grund med struktur, rutiner, och verktyg. Det andra är att lyssna på och ta hänsyn till att alla, för vi måste må bra för att kunna prestera som individer och som grupp.

Trygghet är grunden för en lyckad förändring

Jag upplever att det finns oro för det är många saker som är i förändring. Jag tror att det är viktigt att oron tas om hand för att det ska finnas förutsättningar för att vi ska hantera och se fram emot alla förändringar på ett positivt sätt, och för att vi ska göra ett bra jobb. Jag har själv funderat på vad som gör att jag gillar utmaningar och att testa nya saker. Mitt svar på den frågan är trygghet. För mig innebär det t.ex. att alla frågor besvaras. Ett svar på en fråga kan vara ”det vet vi inte ännu men vi ska fundera på det och återkommer”. Det viktiga är att se till att ta hänsyn till allas behov. Vinsten för Energimyndigheten är produktiva personer som mår bra och är trygga.

Alla synpunkter måste vara välkomna

Jag tror alla ser fram emot en ny fräsch lokal. Jag tror också att vi behöver få mer information för att också känna att vi kommer kunna utföra vårt arbete på ett effektivt sätt. För att vara trygg och kunna lägga min energi på att skapa värde för Energimyndigheten hade jag velat veta vilka aktiviteter som vår nya lokal kommer att erbjuda och vilka lösningar som finns för att kunna genomföra dem på ett bra sätt. Jag skulle önska att både hejarop och kritiska synpunkter välkomnas, för det behövs för att det ska bli bra. Jag hade också önskat mer förståelse för att en flytt tar energi, även om alla frågor är besvarade. För att en förändring kräver nya vanor och det tar tid att anpassa sig och få dem. Jag är övertygad om att det kommer att bli bra! Jag ser fram emot att komma tillbaka till en kreativ miljö där nya rutiner m.m. finns och jag kommer anpassa mig till dem. Jag kommer följa ert äventyr och önskar er Lycka till!

Emma Thornberg

  • Comments(3)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Lisa Lundmark 2017-04-25 17:20

Jag gillar ditt inlägg och instämmer i mycket av det du skriver. Lycka till Emma!


Posted by Maria Berlin 2017-04-21 15:38

Bra tankar! Jag hoppas att så många som möjligt använder möjligheten att vara delaktiga i utformningen av de nya lokalerna, både nu och när vi väl flyttat in. Det kommer att vara en process som är och blir spännande att vara delaktig i. Lycka till Emma :)

Posted by Noak 2017-04-20 08:29

Fint skrivet Emma, tror vi är många som håller med dig. Lycka till med ditt äventyr! :)