Energimyndighetens nya lokaler

Energimyndighetens nya lokaler

Aktivitetsbaserat arbetssätt och anpassad arbetsmiljö

Energimyndigheten är en statlig myndighet och vår vision är ett hållbart energisystem. I den här bloggen dokumenterar vi vår resa mot ett aktivitetsbaserat arbetssätt och anpassad arbetsmiljö. Vi vänder oss främst till våra egna medarbetare, men delar också gärna med oss av våra erfarenheter.

Ritningar och layout

ArbetsmiljöPosted by Karin Lindblom 2017-02-03 09:19


Nu finns ritningarna med en grov layout över de nya lokalerna. Är du nyfiken på hur olika ytor är fördelade så kan du titta och få en uppfattning här:

Ritning plan 1, gatuplan

Ritning köksinredning

Ritning plan 2A

Ritning plan 2B

Ritning källare


Kuriosa

Ytan som vi disponerar i det nya kontoret är 5620 kvadratmeter, vilket ger 14,6 kvm per anställd. Ett nyckeltal som man brukar använda för att beräkna behov av yta i ett aktivitetsbaserat kontor är 10 kvm per anställd.

Fler siffror om nya lokalen:

3,0 sittplatser per anställd

0,5 skrivbord per anställd

51 mötesrum

40 rum för 1-2 personer

32 toaletter

2 vilrum (ett på varje våningsplan)

6-8 kaffemaskiner

20 microvågsugnar

7 diskmaskiner i köket (+ ett antal vid kaffemaskinerna på andra platser i lokalen)

7 diskhoar med avfallshantering under

5 kyl

1 frys

Höj och sänkbar köksbänk med ho samt microvågsugn

  • Comments(5)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Massimo Di Biaggio 2017-02-21 17:30

Hej, ett förslag för vilorummen; inga flis- eller ulltäcken, är problematiskt för dammallergiker om de inte tvättas ofta.

Posted by Karin Lindblom 2017-02-07 10:20

Vi hade missat att lägga upp den ritningen över källaren. Tack för att du hojtade till Elisabeth! Nu ligger den här ovan. Liksom en mer detaljerad ritning över arbetsköket, som blev färdig idag.

Posted by Kerstin Jansson 2017-02-06 19:07

Vi har lyckats förhandla till oss ett femtiotal p-platser i hyresavtalet, varav några kommer att vara gästplatser. Parkeringstillstånden förmånsbeskattas och fungerar på samma vis som de vi har idag, det vill säga tillstånd i mån av plats. Det går också bra att köpa parkeringstillstånd hos kommunen för de kringliggande parkeringarna i området, för ungefär samma pris. Vill man betala för en personlig plats kan man också höra av sig till kommunen. Mer information om kommunens parkering finns på https://www.eskilstuna.se/trafik-och-infrastruktur/trafik-och-parkering/parkering-.html.


Posted by Elisabeth Linder 2017-02-06 17:15

Hej, det ser fint och varierat ut! Men finns det ingen ritning över källaren? Jag har hört talas om gym/träningsrum etc.

Posted by Suzanne 2017-02-06 09:33

Det kommer ju att bli toppenbra!!! En fråga: kommer parkeringsplatserna att vara av typen "först till kvarn" på mornarna?