Energimyndighetens nya lokaler

Energimyndighetens nya lokaler

Aktivitetsbaserat arbetssätt och anpassad arbetsmiljö

Energimyndigheten är en statlig myndighet och vår vision är ett hållbart energisystem. I den här bloggen dokumenterar vi vår resa mot ett aktivitetsbaserat arbetssätt och anpassad arbetsmiljö. Vi vänder oss främst till våra egna medarbetare, men delar också gärna med oss av våra erfarenheter.

Känner du igen mig?

ArbetssättPosted by Katarina Bruno 2017-10-27 10:44
Om du har sociala medier kanske du någon gång tagit en selfie och laddat upp som profilbild? Nu kommer du att få möjligheten att hålla din profilbild uppdaterad även på arbetsplatsen. I våra nya lokaler finns det nämligen en selfie-station.

Tänk dig att du letar efter en person som du inte hälsat på tidigare. Du vet vad personen heter men i vår flexibla miljö vet du inte var personen sitter eller hur den ser ut. Hur ska vi då hitta varandra? Detta är en situation som kan uppstå och för att underlätta samarbetet mellan oss är det bra att du syns med din profilbild i Skype, Outlook och på Insidan.

För att du ska känna dig nöjd med din bild får du nu möjligheten att ta en egen. Du kan då fritt välja mellan alla de bilder du tar och sedan själv ladda upp den i våra system. Servicecenter använder sedan också samma bild till ditt passerkort.

Samtidigt som du själv får mer kontroll över bilden på dig är idén också ett förbättringsförslag som kommunikation tagit fram och genomför tillsammans med IT och Servicecenter. Alla delar är inte på plats ännu, men inom kort kommer du på Insidan kunna läsa mer om våra bilder, hur selfie-stationen fungerar och hur du gör för att ladda upp din bild.

Redan nu kan du som är nyanställd, och inte har passerkort med bild, ta en bild vid selfie-stationen och mejla till Servicecenter för att få passerkort tillverkat. Så passa på – ta en selfie!

Selfie = personfoto vanligen självtaget med mobilkamera som vederbörande publicerar på nätet (Svenska akademiens ordlista)


Jessicka Strandell

Kommunikatör och idégivare  • Comments(0)//nyttkontor.energimyndighetenblogg.se/#post32