Energimyndighetens nya lokaler

Energimyndighetens nya lokaler

Aktivitetsbaserat arbetssätt och anpassad arbetsmiljö

Energimyndigheten är en statlig myndighet och vår vision är ett hållbart energisystem. I den här bloggen dokumenterar vi vår resa mot ett aktivitetsbaserat arbetssätt och anpassad arbetsmiljö. Vi vänder oss främst till våra egna medarbetare, men delar också gärna med oss av våra erfarenheter.

Den gamla byggnaden

HållbarhetPosted by Katarina Bruno 2016-10-20 10:54

Energimyndigheten valde att skriva avtal med en byggherre i Eskilstuna som erbjuder en gammal industrilokal. Här har bröderna Söderberg drivit ett metallgjuteri sen 1917. Från början framställdes gjutgods i mässing, fosforbrons, rödgods och aluminium. Genom åren utvecklades verksamheten; bl.a. var man en av de första som började tillverka aluminiumgjutgods i Sverige. Efter hand har lokalen förändrats, byggts om och byggts till. Allt för att möta de behov man haft i verksamheten Och nu byggs lokalen om för att möta våra framtida behov.

En viktig och självklar del för oss på Energimyndigheten är att säkerställa energiprestandan i byggnaden. Men en annan viktig aspekt är också att bevara byggnadens historiska värde och karaktär. I det arbetet har vi tagit hjälp av vår avdelning för Energieffektivisering med vår expert Tomas Berggren och Marie Claesson. Marie som bland annat ansvarar för forskningsprogrammet för kulturhisoriska byggnader kommer med ett blogginlägg längre fram. Det ska bli spännande att läsa.

Katarina Bruno

Projektledare

  • Comments(0)//nyttkontor.energimyndighetenblogg.se/#post2